©  BELGAIMAGE

OPROEP. Door staking is vrijdag derde van Ryanair-vluchten op Brussels Airport geannuleerd

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft voor vrijdag ongeveer één op de drie geplande vluchten van en naar Brussels Airport geschrapt, door de aangekondigde staking van het in België gebaseerde cabinepersoneel. Dat werd bij Brussels Airport vernomen.

mtm
Bron: BELGA

Had jij een vlucht via Ryanair geboekt en is deze dit weekend geannuleerd door de stakingsactie? Laat het ons dan weten via onderstaand formulier.

Het gaat om tien vluchten (vijf heen en vijf terug) op de bestemmingen Madrid, Lissabon, Barcelona, Rome en Dublin, zegt Ihsane Chioua Lekhli, woordvoerster van Brussels Airport. Hoeveel vluchten er zaterdag en zondag zullen worden geannuleerd op de luchthaven van Zaventem, is nog niet duidelijk. 

Ryanair kondigde woensdagavond aan dat het vrijdag, zaterdag en zondag tientallen vluchten van en naar de luchthavens van Zaventem en Charleroi moet schrappen door de aangekondigde driedaagse staking van de in België gevestigde stewardessen en stewards. Maar, zo benadrukte Ryanair, “meer dan de helft” van het normale vluchtschema zal wel worden uitgevoerd.

Uitblijven nieuwe cao

Volgens de christelijke vakbond worden alle vluchten geannuleerd die zouden worden uitgevoerd met in België gevestigd cabinepersoneel. De stewardessen en stewards protesteren onder andere tegen het uitblijven van een nieuwe cao over lonen en premies. Ze zijn ook ontevreden omdat Ryanair, dat drie jaar geleden aanvaardde om de Belgische arbeidswetgeving toe te passen, nog altijd een aantal “basisvoorwaarden” niet respecteert.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer