Over een afstand van 30 meter wordt een dubbelrichtingsfietspad aangelegd. © eva

Fietsverbinding wordt veiliger: fietspad in twee richtingen aan Onze-Lieve-Vrouweplein

Lanaken -

Maandag 25 april starten de werken voor de aanleg van een fietspad ter hoogte van de parking op het Onze-Lieve-Vrouweplein op de Maastrichterweg (N77).

Op de Maastrichterweg (N77) vanaf de Broekstraat richting de rotonde met de Koning Albertlaan wordt over een afstand van 30 meter een dubbelrichtingsfietspad aangelegd. Het komt ter hoogte van de fietsoversteekplaats aan de zijde van de parking op het Onze-Lieve-Vrouweplein. Op die manier ontstaat er een meer veilige fietsverbinding tussen de Broekstraat en de rotonde. Na de werken zal gemotoriseerd verkeer op het kruispunt van de N77 en de Broekstraat aandachtig moeten zijn voor fietsers in beide richtingen.

De werken starten maandag 25 april en zullen ongeveer een vijftal werkdagen duren. Bij slecht weer kan deze planning nog wijzigen. Tijdens de werkzaamheden gelden er minderhinder-maatregelen. Voor fietsers komt er een tijdelijke doorsteek via de parking van Onze-Lieve-Vrouweplein. Gemotoriseerd verkeer ondervindt slechts beperkte hinder.

(eva)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer