Na een laatste album in 2018 en het officiële afscheid van zijn publiek keert Rocco Granata nu toch terug met nieuwe muziek. “Ik doe het niet voor het geld.” ©  Carlo Coppejans

Rocco Granata keert plots terug uit pensioen: “Om het verlies van mijn vrouw Rosie te verwerken”

Hij nam afscheid van zijn publiek, en verdween in de coulissen. Maar daar is Rocco Granata (83) weer. De zanger keert terug uit pensioen om de dood van zijn vrouw Rosie te verwerken.

Ik deed mijn best. Definitiever kon het afscheid niet klinken. In 2018 bracht Rocco Granata zijn laatste album uit ter ere van zijn 80ste verjaardag. Daarna was het op. De dood van echtgenote Rosie, na 51 jaar huwelijk, woog. Dus stopte de zanger van Marina met zingen.

Tot nu, want plots duikt er met Musica retro een gloednieuw nummer op. Een lied als voorbode van nog meer singles die in oktober op een volledige plaat verschijnen. Een complete verrassing, maar een logische beslissing voor Granata. Voor hem was muziek maken deel van zijn verwerkingsproces. “Nadat Rosie twee jaar geleden overleed, was ik zo verdrietig”, vertelt hij. “En ik voel nog altijd veel verdriet over haar dood. Ik was helemaal gestopt met muziek maken. Thuis ben ik alleen, en lig ik soms al om negen uur in bed. Gelukkig zie ik mijn zoon en dochter nog vaak, als ze me komen bezoeken. Golf spelen, dat hielp ook. Maar om mijn verdriet te verwerken, ben ik toch weer met muziek begonnen.”

Rocco Granata met zijn vrouw Rosie, die in 2020 overleed na een slepende ziekte. ©  Pol De Wilde

Geen podia of tv

Musica retro is een oorwurm, een deun die meteen blijft plakken. En zijn sowieso al kenmerkende hese stem krijgt op 83-jarige leeftijd nog meer korrel mee. “Het is een melodie die alleen van mij kan komen, zoals in mijn liedjes van vroeger. Musica retro klinkt modern, maar de melodie is honderd procent Rocco Granata. Daarom is het retro, snap je? Ik vind veel artiesten van nu formidabel. Regi, bijvoorbeeld, en dat meiske van Brussel. Angèle. Maar ik heb mijn eigen stijl. Voor het geld doe ik dit niet. Ik hoop alleen dat het liedje opgepikt zal worden op de radio.”

Optreden hoeft niet meer voor Granata. “Daar heb ik geen zin meer in. Ik heb enkele jaren geleden mijn afscheidstournee gedaan, en het is goed geweest. Ik heb niet meer de lach van vroeger op mijn gezicht na het overlijden van Rosie. Daarom geen podia meer, of televisie.”

LEES OOK. De 25 rijkste entertainers van ons land, deel 2: van het BV-powerkoppel tot de zanger die veel geld verloor aan drie scheidingen

 (cru, dvg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER