©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Engie verwacht zich aan maandenlange discussies met regering over verlenging kerncentrales

De voorzitter van Engie, Jean-Pïerre Clamadieu, waarschuwt in een interview met de Franse krant  Le Figaro dat de onderhandelingen met de Belgische regering over een verlenging van de levensduur van de kerncentrales “zeer complex” zijn en wel eens maanden kunnen duren.

mtm
Bron: BELGA

De Belgische regering wil de twee jongste kerncentrales - Doel 4 en Tihange 3 - alsnog tien jaar langer open houden na 2025. De regering is daarover in onderhandelingen met Engie Electrabel, uitbater van de kerncentrales.

Engie-voorzitter Clamadieu waarschuwt voor een moeilijke bevalling. “Wat drie jaar geleden complex maar realistisch zou zijn geweest, is vandaag moeilijk geworden”, aldus de topman in Le Figaro. Vooral dat de beslissing zo laat werd genomen, maakt het proces moeilijk realiseerbaar, klinkt het. 

Daarom heeft Engie de Belgische regering gevraagd om een oplossing uit te werken die “een evenwichtige verdeling van de risico’s” verzekert, klinkt het. “De gesprekken zijn nog maar begonnen. Het is zeer complex. Ze kunnen maanden duren”, alsnog de voorzitter van de Franse energiereus.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer