Luis de Guindos, vicepresident van de centrale bank.
Volledig scherm
Luis de Guindos, vicepresident van de centrale bank. © EPA

Renteverhoging kan al in juli, verwacht vicepresident ECB

De Europese Centrale Bank (ECB) zou in juli voor het eerst de rente kunnen verhogen, zo heeft vicepresident Luis de Guindos van de centrale bank gezegd. In een interview met Bloomberg zegt de Spanjaard dat hij "geen redenen" ziet om het opkoopprogramma - waarmee de ECB al jaren miljarden in de economie pompt - "niet reeds in juli te beëindigen.” 

5 reacties

  • Pierre Vaneylen

    2 jaar geleden
    Dit had niets met de economie te maken . Onze spaarceten verwoesten en gratis centen voor de multinationals. Het betkend de excecutie van de KMO's.
  • Vital Verstraten

    2 jaar geleden
    Ja, wat wil je als de FED sinds 1ste kwartaal tot nu toe 28 Triljoen! heeft geleend aan de banken via de REPO markt. Wat wil je als je weet dat BNP paribas 3,84 Triljoen! heeft geleend bij de FED op de REPO markt sinds 2020, wetende dat M2 van de EU nog geen 15 Triljoen is. Waarom horen we niets hierover in de financiële media? Wat zou toch die inflatie veroorzaken?, dat extra nieuw geld?. Wat als de economie een duik neemt en de leningen moeten terugbetaald worden? Dat wordt SPANNEND!
  • David Hermans

    2 jaar geleden
    Werd tijd, het feest van het gratis geld is (bijna) voorbij...
  • dirk clemeur

    2 jaar geleden
    Het wordt hoog tijd dat die kliek van gepensioneerden, die aan het hoofd van de ECB staan opstappen, door deze mensen is de spaarder jarenlang bedrogen. Deze kreeg bijna geen intrest de banken deden weeral miljarden euro winst.
  • Gilbert Geldof

    2 jaar geleden
    Hopelijk volgt dan de rente op de spaarboekjes