©  REUTERS

Geen Witsel in cruciale topper tegen Bayern, Dortmund ziet ook doelman Kobel uitvallen

Borussia Dortmund moet in de topper op het veld van Bayern München, dat kampioen kan spelen, zonder Axel Witsel aan de bak. Zijn coach Marco Rose bevestigde dat hij out is. De controlerende middenvelder, die vorig weekend nog scoorde tegen Wolfsburg, sukkelt met een infectie en volgt een antibioticakuur.

Bron: BELGA

Ook doelman Gregor Kobel is er niet bij door een blessure aan de ligamenten. De 24-jarige Zwitser blesseerde zich op training. Rose mist ook al langer Rode Duivels Thomas Meunier (dij) en Thorgan Hazard (rug), net als verdediger Mats Hummels, winger Giovanni Reyna, aanvaller Donyell Malen en middenvelder Mahmoud Dahoud. 

Dortmund volgt met nog vier speeldagen te gaan op 9 punten van Bayern. Bij winst verovert de Duitse recordkampioen een tiende titel op rij. 

“Bayern kan zaterdag kampioen worden en ze zullen ook zo spelen. Maar wij willen daar een stokje voor steken”, verklaarde Rose. “Afgelopen zaterdag zetten we een goeie match neer (6-1 tegen Wolfsburg). Die prestatie moeten we herhalen en zelfs nog verbeteren en we moeten constant zijn over 90 minuten.”

Het duel tussen Bayern München en Borussia Dortmund begint zaterdag om 18u30. (belga)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer