Minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen).
Volledig scherm
Minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen). © BELGA

De Sutter blijft pleiten voor aanpassing postwet: “Het is en blijft een prioritair dossier”

Minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen) zet door met haar plannen om onderaanneming bij pakjeskoeriers in te perken en zo het misbruik aan te pakken. “Het dossier zit niét in een impasse”, benadrukte ze in de Kamer. De minister wil een aanpassing van de postwet naar aanleiding van de wanpraktijken bij pakjesleverancier PostNL. 

  1. “We hadden hem afgeraden om opnieuw een relatie met haar te beginnen": familie reageert nadat Dimitri (36) door ex wordt doodgestoken
    PREMIUM

    “We hadden hem afgeraden om opnieuw een relatie met haar te beginnen": familie reageert nadat Dimitri (36) door ex wordt doodgesto­ken

    De familie van de vermoorde Dimitri Van den Borre (36) had hem afgeraden om opnieuw een relatie te beginnen met zijn ex-vriendin Louise (24). Twee jaar na hun breuk nam het koppel echter de draad weer op. “Dimi had net een dak boven het hoofd en zat vol toekomstplannen. Amper een maand heeft het geluk geduurd”, klinkt het aangeslagen. Met een messteek in de borst werd Dimi door zijn ex-vriendin maandagavond in Burcht (Zwijndrecht) om het leven gebracht.
    Zwijndrecht
  2. Engie plant investering van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentrales met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    Engie plant investe­ring van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentra­les met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    De energiegroep Engie is van plan tot vier miljard euro te investeren in ons land tegen 2030. Dat heeft de nieuwe CEO van Engie België, Vincent Verbeke, vandaag bekendgemaakt. Zo pakt de Belgische marktleider uit met een nieuwe strategie, genaamd Energize2030, voor de komende jaren. Engie wil meer elektriciteit opwekken via hernieuwbare energie, investeren in flexibele capaciteit en een voorloper zijn in de verandering naar groene waterstofenergie. Maar er is momenteel niet veel enthousiasme over een eventuele levensduurverlenging van kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 met twintig jaar in plaats van tien jaar.