Nieuwe start voor Jacob Jordaenshuis na zaak-Sihame El Kaouakibi: 17de-eeuws pand wordt opnieuw evenementenlocatie

Antwerpen -

Er is een nieuwe huurder voor het Jacob Jordaenshuis in de Reyndersstraat in hartje Antwerpen. Het 17de-eeuwse huis van de barokschilder wordt opnieuw een evenementenlocatie.

Bron: ATV

Het pand stond zowat anderhalf jaar leeg na het faillissement van JJ house, een project van de in opspraak gekomen Sihame El Kaouakibi en haar vriendin. Vandaag was er een fotoshoot om de kunstenaarswoning aan te prijzen als werkplek, vergaderruimte of voor exposities

“Wij gaan het Jacob Jordaenshuis omtoveren tot Jacques”, zegt Sander Heyns van eventlocatie Jacques. “Dat was de originele naam van Jacob Jordaens. Het is een hele eer dat we hier mogen zijn en dat we de deuren mogen opendoen voor leuke evenementen.” Het gebouw kreeg een opfrisbeurt en een nieuwe inkleding. Vanaf mei kunnen de zalen onder meer gebruikt worden voor onder meer trouwfeesten, personeelsfeesten of productlanceringen.

“Vroeger was het een evenementenlocatie op een deel van het gelijkvloers en de kelderverdieping”, zegt Heyns. “Die gaan we onder dezelfde elementen in de markt zetten. De co-workingspace van vroeger worden seminarieruimtes en break-outrooms voor grotere evenementen die we dan in kleinere groepjes of meetings kunnen opsplitsen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV