Medepassagier daagt Mike Tyson uit op vliegtuig: oud-bokskampioen slaat vervolgens letterlijk terug

De voormalige Amerikaanse bokskampioen bij de zwaargewichten Mike Tyson heeft slagen uitgedeeld aan een passagier die hem leek lastig te vallen op een vliegtuig. Dat meldt het nieuwsmedium TMZ. Het slachtoffer liep enkele blauwe plekken op in het gezicht.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

In een video die cirucleert op sociale media is te zien hoe ‘Iron Mike’ de passagier achter hem slaat. Het incident vond plaats woensdag tijdens een vlucht van San Francisco naar Florida. De 55-jarige Tyson haalde naar verluidt enkele minuten na het instappen uit naar de passagier, aldus een getuige aan TMZ. Blijkbaar zou de man constant hebben geprobeerd met Tyson te praten, waardoor de voormalige bokser zijn geduld verloor en hem in het gezicht sloeg.

Op beelden is te zien dat het slachtoffer, dat mogelijk in beschonken toestand verkeerde, bloedde ter hoogte van de slaap. TMZ meldt verder dat de passagier klacht heeft ingediend. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zowel de politie van San Francisco, luchtvaartmaatschappij Jetblue als het bureau dat Tyson vertegenwoordigt, waren niet bereikbaar voor commentaar. 

Tyson maakte furore in de jaren 1980 door de jongste kampioen bij de zwaargewichten te worden. De Amerikaan was op dat moment amper 20 jaar en vier maanden oud. Op zijn hoogtepunt was hij 37 wedstrijden op rij ongeslagen. In 1992 werd Tyson veroordeeld tot bijna drie jaar gevangenisstraf vanwege verkrachting. In 2007 gaf hij een cocaïneverslaving toe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer