(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © ANP XTRA

Ruim een op de tien 54-plussers langer dan jaar thuis door ziekte

In het eerste kwartaal van 2022 was 16,7 procent van de 54-plussers langer dan een maand afwezig van het werk wegens ziekte. Bij arbeiders boven de 54 jaar loopt dit zelfs op tot 23 procent. Dat blijkt uit cijfers van hr-dienstverlener Securex. Bij de arbeiders en bedienden van 54 jaar en ouder is 11,5 procent reeds langer dan een jaar afwezig van het werk omwille van ziekte.

19 reacties

  • Ruben Beylemans

    2 jaar geleden
    Och man, Het heeft geen enkel nut om die pensioenleeftijd verder omhoog te trekken. Je ziet zelf ook dat dit niet gaat werken. Gebruik gezond verstand en neem een pensioenleeftijd dat nog haalbaar is voor iedereen.
  • jan geens

    2 jaar geleden
    Allemaal misschien waar mensen maar ; waarom is dit bij zelfstandigen dan niet zo ? Weinig burnout , en nog minder ziekteverzuim. Ik durf te beweren dat ons systeem wel iets te streng voor de ene en veel te laks voor de andere is ; iedereen die denkt dat de boel betaalbaar zal blijven, en hij dus gaat krijgen wat voorgespiegeld wordt,gaat toch een keer wakker worden uit de droom.
  • An Vanden Bossche

    2 jaar geleden
    In geen enkele van onze buurlanden ligt het percentage zieken hoger dan in België. Evenmin verdubbelde dit aantal op 20 jaar. Graag zou ik ook de cijfers in de openbare diensten kennen. Een gokje: die liggen nog hoger, aangezien de uitkering in geval van ziekte daar niet geplafonneerd is op 1600€ zoals bij andere werknemers.
  • Wendy Vandereyken

    2 jaar geleden
    Dit zal nog erger worden. Men verwacht steeds meer dat 50-plussers die vaak al 30 jaar aan de slag zijn probleemloos meekunnen met de ratrace van de jonge veulens en de digitale maatschappij. Men verwacht dat oudere werknemers alles moeten aankunnen en langer werken. Komt daarbij nog eens de prestatiedruk van onze huidige samenleving en het toenemende individualisme, en je hebt de perfecte cocktail voor stress, burn-outs en depressies.
  • stefan crama

    2 jaar geleden
    Dat gezonde twintigers en dertigers jaren aan een stuk profiteren van uitkeringen vind ik vele malen erger.