© FRED DEBROCK 

Kaap van 4 miljoen coronabesmettingen overschreden, opnames en overlijdens nemen af

Zowel het aantal coronabesmettingen, het aantal ziekenhuisopnames als het aantal overlijdens door Covid-19 neemt verder af. Dat blijkt vrijdag uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Intussen is de kaap van 4 miljoen coronabesmettingen in ons land wel overschreden.

Bron: BELGA

Tussen 12 en 18 april werden dagelijks nog gemiddeld 6.011 nieuwe besmettingen vastgesteld, een stevige afname met 30 procent op weekbasis.

De positiviteitsratio is wel licht gestegen naar 33,2 procent: één op de drie afgenomen coronatests levert nu een positief resultaat op.

In totaal werden sinds de start van de pandemie al 4.015.791 Covid-infecties geregistreerd. 

LEES OOK. Opvallend: nog altijd 7.500 dagelijkse coronabesmettingen, maar voor de meesten is het de eerste keer

Het reproductiegetal neemt af met 14 procent en klokt af op 0,88, wat betekent dat de epidemie in kracht afneemt. 

In de week van 15 tot 21 april werden elke dag gemiddeld 188 mensen met Covid-19 opgenomen in het ziekenhuis, een afname met 16 procent op weekbasis.

Het aantal patiënten in de ziekenhuizen daalde met 6 procent tot 2.950, het aantal patiënten op intensive care nam met 16 procent af tot 154. 

Elke dag sterven nog gemiddeld 23 mensen aan de gevolgen van het virus, 4 procent minder dan een week eerder. Sinds de start van de pandemie telt ons land al ruim 31.300 coronaoverlijdens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer