©  BELGA

Ernstige hinder op openbaar vervoer door vakbondsactie: slechts één metrolijn in dienst bij de MIVB

De actiedag van de vakbonden voor hogere lonen zorgt vrijdagochtend voor ernstige hinder voor het openbaar vervoer in de hoofdstad. Enkel metrolijn 1 is in dienst, meldt de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB via Twitter. De andere metrolijnen rijden vrijdag niet.

gjs
Bron: BELGA

De MIVB waarschuwde op voorhand voor zeer sterke hinder voor het bus-, tram- en metroverkeer en riep de reizigers op indien mogelijk een alternatief te voorzien. De situatie om 6.30 uur toont alvast aan dat er heel wat hinder is. Zo rijdt van de vier metrolijnen enkel lijn 1. De trams rijden enkel op de lijnen  3, 4, 7, 8, 9, 51, 82 en 92. “De andere metro- en tramlijnen rijden niet vandaag.”

Op het busnet zijn de lijnen 12, 34, 53, 59, 65, 71, 87 (verlengd tot Zwarte Vijvers), 88 en 95 in dienst. Vrijdagavond zullen er geen bussen van nachtnet Noctis rijden.

 ACV, ABVV en ACLVB willen met de acties een lans breken voor hogere lonen nu de prijzen van bijvoorbeeld energie, brandstoffen en voeding steeds blijven stijgen. De loonnormwet van 1996 moet het daarbij nog steeds ontgelden. Groen, rood en blauw blazen onder meer verzamelen aan de hoofdzetel van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) in de hoofdstad. Er zijn ook  protestacties gepland in Antwerpen en Gent.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer