Toenmalig eerste minister Sophie Wilmès en haar echtgenoot Christopher Stone komen aan op de nummer 10 in Downing Street, in 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
Toenmalig eerste minister Sophie Wilmès en haar echtgenoot Christopher Stone komen aan op de nummer 10 in Downing Street, in 2019. © BELGA

PORTRET. Australiër, zakenman, ex-topsporter: “Un homme très chic.” En dus zet Sophie Wilmès alles voor hem opzij

Sophie Wilmès (MR) heeft haar definitieve ontslag als minister aangekondigd. Hoewel het koppel haar privéleven steeds hermetisch afsluit, was het een openhartige Wilmès (47) die in april de ziekte van haar man Christopher (63) aankondigde. De Australiër, zakenman, voormalig topsporter en “un chic type”, hield het huis recht toen zij premier werd. “Zij doet nu voor hem wat hij ooit voor haar deed”, klinkt het bij kennissen.

15 reacties

  • André Decrock

    2 jaar geleden
    Mr de Eerste Minister dat is geen teken van moed maar van echte liefde, veel sterkte aan de familie
  • Patricia Bursens

    2 jaar geleden
    En dan hadden we een keer een goede politica. Verstandig en menselijk. Veel sterkte, mevrouw.
  • Marlene De Smedt

    2 jaar geleden
    Mevrouw Wilmès, ik dank U voor hoe U ons door het begin van de pandemie geloodst hebt. Ik heb alle respect voor U en wens U en uw gezin veel sereniteit en verbondenheid toe.
  • Filip Vanlaeken

    2 jaar geleden
    Dit was geen interim waarmee mevrouw wat mag sollen : een belangrijke rol met hoge verantwoordelijkheidsgraad. Ze had onmiddelijk ontog moeten nemen, dit toont compleet disrespect tov het land, de burgers, de kiezers, de rest vd regering. Dat ze het opneemt voor haat echtgenoot... het zou maar erg zijn. Ik wens hem het beste en nadien kan ze nog eens proberen, maar dan verwacht ik wel dat het wat serieuzer oppakt.
  • Paul Boutsen

    2 jaar geleden
    Het siert haar meer dan wat we van politici gewoon zijn. Respect! Maar ze weet waarschijnlijk ook dat het huidige systeem en de huidige regering enkel nog aan de die-hards zal opbrengen tot 2024. Mvr Wilmes, geniet nog zoveel je kan van de momenten met je man, het is je gegund!