Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

VIDEO. Recordsprong loopt mis: stuntman breekt beide armen

Een man heeft maandag zijn twee armen gebroken na een mislukte sprong van de 60 meter hoge RAI-toren in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. Het slachtoffer nam deel aan een wereldrecordpoging Street Diving en kwam verkeerd op zijn armen terecht. Volgens de woordvoerder van het evenement maakt de man het "naar omstandigheden goed".

tomas

Bij Street Diving wordt zonder parachute naar beneden gesprongen om daarna op een groot kussen te landen. Voor de wereldrecordpoging in Amsterdam waren drie professionele atleten opgetrommeld. Maar bij een van hen, de Iraniër Amir Badri, liep het mis. Hij kwam met een harde smak op het kussen terecht en brak daarbij zijn twee armen.

Volgens de Nederlandse krant Het Parool liet Badri intussen weten dat hij al tijdens zijn sprong wist dat het niet goed ging. Zo zou hij zich verkeerd hebben afgezet, waardoor ook de rest van de sprong niet zoals gepland verliep.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer