Axelle Red was ambassadrice van Quartier Bleu, maar ze zou er nooit een appartement kopen. ©  Sven Dillen

Waarom Quartier Bleu-ambassadrice Axelle Red er nooit een appartement kocht

Hasselt -

Ze zou er als een van de eersten een appartement kopen en poseerde er zelfs voor met blauwe haren. Zangeres Axelle Red nam haar rol als ambassadrice van Quartier Bleu heel ernstig. Maar dat appartement is er nooit gekomen, zo blijkt nu.

Thomas Jansen

In februari 2017, twee maanden voor de start van de verkoop, maakte zangeres Axelle Red bekend dat ze ambassadrice werd van Quartier Bleu. “Ik wilde iets kopen in Hasselt en na contacten met de familie Onclin (investeerder in het project, nvdr.) kwam van het een het ander”, zei ze toen.

Wonen in Quartier Bleu was nooit de bedoeling, maar de naar Ukkel uitgeweken Hasseltse wilde wel een uitvalsbasis voor als ze haar vader bezocht. “Dat doen we één keer per maand, maar dan moeten we telkens weer naar huis omdat er bij papa geen plaats is om met z’n allen te logeren”, klonk het.

Axelle Red werd het gezicht van Quartier Bleu. ©  Serge Minten

Als ambassadrice verruilde ze haar rode haren – haar handelsmerk – voor een blauwe snit. Althans op de metershoge affiches die het nieuwe vastgoedproject promootten. Bovendien getuigde ze tijdens het openingsweekend over de redenen waarom ze een luxeappartement in Quartier Bleu kocht.

Vader

Nu, vijf jaar later, blijkt dat de ambassadrice er nooit een appartement gekocht heeft. Niet omwille van budgettaire of praktische bezwaren, wel wegens familiale redenen. “Wij hebben dat appartement uiteindelijk niet gekocht”, bevestigt haar man Filip Vanes. “Het ging om een appartement in een van de blokken die pas later in verkoop zou gaan, dus niet bij de start in 2017. Maar in die tussentijd is Axelle haar vader ziek geworden en in november 2019 is hij op 88-jarige leeftijd overleden. We wilden dat appartement vooral kopen om vaker en dichter bij hem te zijn, maar daar hebben we toen van afgezien. Nu komen wij niet veel meer in Hasselt, helaas.”

“Nu komen wij niet veel meer in Hasselt, helaas”

Filip Vanes, man Axelle Red

Roland Demal – de vader van Axelle (Fabienne Demal) Red – was een bekend figuur in Hasselt. Hij was vijftig jaar advocaat en zetelde 42 jaar in de Hasseltse gemeenteraad. Gedurende zestien jaar was hij schepen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer