Verstappen en Leclerc.
Volledig scherm
Verstappen en Leclerc. © ANP en F1

Max Verstappen heerst in Imola, baaldag voor Ferrari in thuishaven

Formule 1Max Verstappen heeft in het hol van de leeuw de GP van Emilia-Romagna gewonnen. De regerende wereldkampioen reed van start tot finish aan de leiding. Red Bull-ploegmaat Sergio Perez werd tweede, voor Lando Norris. Ferrari kende in de eigen thuishaven een baaldag. WK-leider Charles Leclerc ging op het einde in de fout en finishte als zesde. Carlos Sainz gaf al op in de eerste ronde.

41 reacties

  • Nicolas Charpentier

    2 jaar geleden
    Prachtige race voor het red Bull team ( 1 - 2 ) op het podium en een 22ste overwinning van Mad Max Verstappen. Leclerc heeft mooi gestreden voor het podium, tot als hij slipt en tegen de bandenmaat komt en voort kan. De titelstrijd ligt terug open tussen die 2 teams en piloten. Maar wat een afgang voor Hamilton !!!
  • Paul Kuijer

    2 jaar geleden
    Lewis gaat nog voor het einde van dit seizoen stoppen met F1. Kan zich beter met voetbal bezig gaan houden.
  • ton hartings

    2 jaar geleden
    en vergeet niet beste race fans de vader van max jos kwam maar van een nerderlands klein dorp vandaan toen hij in de formule 1 terecht kwam nederland kwam niet op de formule 1 kalender voor commercieel gezien klein land weinig verkopen voor de grote merken,,alleen duitsl england frankrijk italie,,had jos verstappen de begleiding gehad wat hij nu op zijn zoon heeft overgebracht was hij zeker ook 1 nummer 1 geworden hij was ook een racer pursang een vent met ballen.maar toen waren het andere tijde
  • Marc Van Buynder

    2 jaar geleden
    Sainz gaf niet op hij werd van de baan getikt. Max had de beste auto en kon daardoor winnen.
  • Peter Berg

    2 jaar geleden
    Grappig: podium stond vast na eerste bocht.