©  AFP

Chaos door ‘wilde staking’ van afhandelingspersoneel KLM op Schiphol

Schiphol roept alle reizigers op niet meer naar de luchthaven te komen. Het is mede door de staking van medewerkers van KLM te druk op de grote Nederlandse luchthaven. Met het oog op de veiligheid is een verdere toestroom van passagiers niet verantwoord. Het gaat om passagiers voor alle vluchten, dus ook de vluchten die niet door KLM worden uitgevoerd.

cka
Bron: BELGA

Schiphol en partners doen er naar eigen zeggen alles aan om de situatie op de luchthaven beheersbaar te houden. Ze hebben het over een “uiterst en zeer vervelende” maatregel. De oproep geldt in ieder geval voor mensen die voor zaterdag 15.00 uur zouden vertrekken.

Reizigers wordt geadviseerd om contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij.

Intussen zijn de afritten van de A4-snelweg bij Schiphol in beide richtingen dicht vanwege de staking. De reden is de enorme drukte op de luchthaven, meldde Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.

De Koninklijke Marechaussee, de Nederlandse rijkswacht, meldde dat de situatie op Schiphol “stabiel” is. Er hebben zich nog geen “incidenten” voorgedaan, aldus een woordvoerder. De organisatie houdt de drukte goed in de gaten. “Als er bijvoorbeeld brand uitbreekt moeten we wel iedereen in veiligheid kunnen brengen.” De situatie wordt op dit moment nog niet als onveilig beschouwd.

Op Schiphol zijn momenteel duizenden mensen. Voor een van de vertrekhallen staat een lange rij, die doorloopt tot buiten het gebouw van de luchthaven.

 ©  EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer