Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Dimitri de Condé maakt scherpe analyse na teleurstellend seizoen: “Soms is het goed om op je gezicht te gaan”

Jupiler Pro League“De spelers zijn te lang blijven denken dat alles wel goed zou komen, we hebben te weinig als ploeg geacteerd.” Dimitri de Condé, Head of Football van KRC Genk, blikt terug naar de teleurstellende reguliere competitie en vooruit naar de Europe Play-offs en het komende seizoen. “Dat gebrek aan veerkracht heeft me gestoord. Dit wil ik niet meer, het wordt hier volgend jaar de mouwen opstropen.”

10 reacties

  • Mieke Ponet

    2 jaar geleden
    Wat de Condé niet zegt is eigen aan het systeem van Genk talent kopen en zo snel mogelijk door te verkopen met een dikke winst, maar op een ogenblik komt men op spelers van minder kwaliteit en dan betaalt men de rekening natuurlijk. Een ander feit is het spel systeem met vier van achter waarvan twee wing-backs is zeer goed als men de doelpunten aan de lopende band maakt, maar niet als men het zeer moeilijk heeft om een doelpunt te maken. Dat Genk dat nog niet veranderd heeft is merkwaardig.
  • Richard Naegels

    2 jaar geleden
    Als je koopt om zoveel mogelijk te verkopen, omdat een club een goede naam heeft in de transfertwereld gaat men naar een induviduele bekommernis die alleen rekening houd met ik en wat brengt het op,de rest is bijzaak,Genk heeft teveel spelers gekocht met dezelfde voor-en nadelen op voetbalgebied,dat is nu de storingsfactor om collectief te slagen.
  • Pierrot Colson

    2 jaar geleden
    Met alle respect, de hoofdverantwoordelijke van het Genks debacle is de heer De Conde, Berge, Malinovski, Trossard, Pozuelo en andere Maehle’s zijn kwalitatief nooit vervangen. Er is een groot gebrek aan ‘toegevoegde waarde’ op het middenveld, middelmatig goede voetballers die het verschil niet meer kunnen maken. Waar een vrijschop in de buurt van de 16 vroeger steeds een potentieel doelpunt vertegenwoordigde lukt het dit seizoen zelfs nauwelijks binnen het kader te mikken.
  • marc lenaerts

    2 jaar geleden
    Begin eerst is met alle respect uit je al geprezen jeugd te rekruteren inplaats van uit alle hoeken van de wereld spelers te halen die soms niet weten waar ze terecht komen zou nog verder kunnen gaan maar………….
  • Johan Proesmans

    2 jaar geleden
    Deconde vervangen. We hadden een prima trainer