©  VDB

Tim van Hemel zevende in Challenge triatlon Puerto Rico

Tim Van Hemel is zaterdag in Puerto Rico op de Canarische Eilanden, zevende geworden in een halve triatlon van het Challenge Family circuit. De voormalige Europese kampioen cross-triatlon finishte meer dan 12 minuten achter de Duitser Mika Noodt, die de wedstrijd (1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21,1 km hardlopen) won in 3u43:36.

jshn

De twee Waalse neoprofs Thomas Vanhalst en Victor Alexandre eindigden respectievelijk op de 11e en 12e plaats. De twee TriGT-triatleten stonden na het fietsen nog in de top 10 (7e en 6e), maar kregen het moeilijk in de halve marathon.

Bij de vrouwen won Sara Perez Sala uit Spanje in 4u10:38, voor Els Visser uit Nederland en Lucie Hall uit het Verenigd Koninkrijk. Er kwamen geen Belgische deelneemsters aan de start.