Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Al 1 Belgisch kind getroffen door ‘onbekende’ hepatitis: wat is er aan de hand en wat kan je als ouder nu het best doen?

Ook minstens één Belgisch kind (van 10 jaar) is besmet met de geheimzinnige hepatitis-aandoening, die vanuit Groot-Brittannië intussen al zeker 169 kinderen in Europa, Israël en de VS met een zware leverontsteking opzadelde. Liefst 17 van hen moesten in allerijl een transplantatie ondergaan, 1 ander kind stierf. Dokters staan voorlopig voor een raadsel, al wijzen velen naar het adenovirus, dat normaal zonder veel schade in luchtwegen en darmen opduikt. Bij Sciensano acht men de komende weken meer Belgische slachtoffertjes mogelijk. Daarom: de belangrijkste vragen en antwoorden op een rij.

20 reacties

  • karin hellemans

    2 jaar geleden
    zeker de schuld van de mondmaskers. op de openbare weg had men dit nooit mogen toestaan. dit is een van de gevolgen ervan.
  • Frank Kaczorowski

    2 jaar geleden
    Het zal wel door die kindersuprise eieren komen.
  • Carin Desmet

    2 jaar geleden
    Misschien is wel door die vaccinatie covid zou me niet verwonderen. Gezonde kids vacinneren met een vacin die geen vacin is maar gentherapie die nog niet alle fases heeft doorlopen en we de gevolgen niet weten.
  • Jean Francot

    2 jaar geleden
    Weer het volgende angstwekkende nieuws, vooral voor ouders met jonge kinderen. Hopelijk wordt de werkelijke oorzaak snel gevonden. Ik vraag me af, Gezien het hier enkel om kinderen gaat, zou het niet in verband kunnen staan met de Kinder surprise eitjes van fererro ? Kan men van salmonella geen hepatitis krijgen ?
  • luc bruyndonckx

    2 jaar geleden
    Als we met zijn allen eens een jaartje niet op reis gaan, en zo veel mogelijk thuis blijven, of met weinig mensen omgaan, dan denk ik dat we er op een jaar allemaal vanaf kunnen zijn of minimaliseren. Maar we blijven in massa's circuleren. En van zodra we iets voelen: pilletje: je lichaam kan op termijn niets meer zelf genezen, we verzwakken ons eigen systeem met al die pillen.