De Spaanse premier Pedro Sánchez.
Volledig scherm
De Spaanse premier Pedro Sánchez. © AFP

Spaanse regering wil onderzoek naar spionageaffaire met spyware Pegasus

De Spaanse regering heeft een onderzoek aangekondigd nadat bekendraakte dat meer dan zestig vooraanstaande Catalaanse separatisten en hun omgeving systematisch in de gaten werden gehouden via de spionagesoftware Pegasus. Dat heeft minister van het Presidentschap Félix Bolaños zondag aangekondigd na een ontmoeting met zijn Catalaanse collega Laura Vilagrà. Die deed de aankondiging echter af als “ontoereikend” en dreigde met “zware gevolgen” als niemand in Madrid zou moeten aftreden.

3 reacties

  • Filip Vanlaeken

    2 jaar geleden
    Moeten we Spanje niet stilaan uit de EU smijten ? Of accepteren we nu doodleuk politieke vervolging, opsluiting, afluisteren, door een regering en zijn poppen-gerecht, in onze unie ? Wat voor unie is dat dan nog, waar staat Europa voor ? Dit is Noord-Timbuktu als de EU nu niet veel zwaarder optreedt dan tegen bvb Hongarije of Polen.
  • staf De Laet

    2 jaar geleden
    In Catalonië verschieten de burgers van niets meer. De Politiek in Madrid wast zoals steeds de handen in onschuld.
  • Rik Vangaal

    2 jaar geleden
    Wie dergelijke software ontwikkelde en verkocht is een groot misdadiger. Die software duikt teveel op bij dictaturen en verdachte regimes. Geheime diensten hebben reeds andere middelen .