AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

ANALYSE. Hoe Macron ondanks ruime zege toch niet op z'n twee oren kan slapen

Emmanuel Macron volgt zichzelf op als president van Frankrijk. In de tweede ronde van de verkiezingen klopte hij uitdager Marine Le Pen met 57,9% tegen 42,1%. Dat is een ruim verschil, maar toch aanzienlijk minder dan vijf jaar geleden. Macron begint binnen een dag of tien aan zijn tweede ambtstermijn. En er staan hem nog spannende weken te wachten.

70 reacties

  • Karine Roeland

    2 jaar geleden
    Het zou fijn zijn mocht iedereen zich aanpassen aan de wetten, de cultuur en tradities van het land waar zij (vrijwillig) gaan wonen. Binnenshuis draagt en doet iedereen wat hij/zij wil, buitenshuis past iedereen zich aan.
  • guido Bervoets

    2 jaar geleden
    Tegen iemand stemmen is net zo legaal en begrijpelijk als voor iemand stemmen. Vraag u ook eens af waarom met dan zo massaal tegen iemand stemt. Daar zijn goede redenen voor hoor.
  • Daniel Van Buggenhout

    2 jaar geleden
    Ook zoals in Belgie is daar zeer ondemocratisch gestemd , met andere woorden , bij gebrek aan beter , en vooral om bepaald partijen de grond in te boren , dat kun je toch moeilijk een democratie noemen , een groot aantal niet gestemd , een groot aantal gestemd vermoedelijk op de persoon waar ze diep in hun binnenste eigenlijk niet willen op stemmen , maar doodsbang zijn voor verandering , dus een grote zege kun je dat moeilijk noemen , terug vijf jaar ellende is een betere benoeming .
  • guido Bervoets

    2 jaar geleden
    Wat opvalt is dat Le Pen, toch extreemrechts, het vooral moet hebben van linkse sociale standpunten - koopkracht, pensioenen, de armen en gezondheidszorg. Zo ook in België met het Vlaams Blok met een links sociaaleconomisch programma dat ze letterlijk overgenomen hebben van de PVDA. Hoe dat moet betaald worden zien ze later wel.
  • Jos Van De Plas

    2 jaar geleden
    @Guido Bervoets, Het staat er wel degelijk. In de Koran zegt God de Almachtige: “O Profeet, zeg tegen je vrouwen, je dochters en de vrouwe van de gelovigen dat ze hun overkleden (Djilbaab) over zich heen laten hangen” (33:59). Het is verplicht voor elke moslimvrouw die de puberteit heeft bereikt om de hijab te dragen. Deze uitspraak is vastgelegd in de Koran, de Soennah en door de consensus van de moslimgemeenschap.