De Place de la Republique in Parijs op de avond van de verkiezingen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Place de la Republique in Parijs op de avond van de verkiezingen.

REPORTAGE. Vreugde noch woede in hartje Parijs: “Macron of Le Pen? Allemaal vergif”

De kans op een extreemrechtse president leek nooit eerder zo groot in Frankrijk, maar de flirt met dat scenario leek weinig Parijzenaars wakker te houden. In de uren na de winst voor Macron: geen vreugde noch grote woede in hartje Parijs. “Macron of Le Pen? Allemaal hetzelfde vergif voor dit land.”

24 reacties

  • Françoise Dupont

    2 jaar geleden
    Marine heeft een cruciale fout gemaakt, Jean-Luc Mélenchon en Zemmour wilden haar helpen aan de overwinning, maar ze heeft beiden afgewezen en zo de achterban deze beiden ook afgewezen. Had ze de stemmen van deze 2 aangenomen, dan was ze al president in spee
  • wim CLAES

    2 jaar geleden
    Nu eerlijk zijn, ze hebben alles uit de kast gehaald om le pen niet te verkiezen. Eerst de EU de week ervoor met hun "schandaal" , dan macron met zijn Putin verhaal en de zogezegde sponsering( wat ze kon verantwoorden want ze kreeg geen lening in Frankrijk,tiens waarom niet?) Het zat eraan te komen dat de nieuwe wereld orde de rangen ging sluiten. Men stemde dus niet voor macron maar tegen le pen. Alle beetjes helpen dus echt!.
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Ze hadden in de eerste ronde de keuze om op andere kandidaten dan Macron of Le Pen te stemmen. Maar de revolutie prediken omdat men democratische verkiezingen verliest. Dat zijn niet het soort revoluties die gewoonlijk vooruitgang brengen.
  • hilde MESKENS

    2 jaar geleden
    Macron is verkozen met de laagste score ooit, Rekening houdend met de blanco's en afwezigen, heeft Macron een score van 37.55 procent behaald. Dat is de laagste score ooit na G Pompidou in 1969 (37;50 procent). 18.3 miljoen Fransen hebben voor Macron gestemd (of was het tegen Le Pen) op een totaal van 49 miljoen "inscrits" , stemgerechtigden.
  • Depre Benny

    2 jaar geleden
    De europese wel vaart staat bestaat enkel voor het buitenland niet voor het Europees kiesvee dat alles mag ophoesten. Vrije menings uiting is hoe langer hoe meer een fabeltje aan het worden in de EU het zijn de geo politiekers die alles gaan bepalen.