Parijzenaren steken Franse en Europese vlaggen omhoog aan de Eiffeltoren, waar de verkiezingsuitslag met de winst voor Macron geprojecteerd wordt.
Volledig scherm
PREMIUM
Parijzenaren steken Franse en Europese vlaggen omhoog aan de Eiffeltoren, waar de verkiezingsuitslag met de winst voor Macron geprojecteerd wordt. © EPA/ANP

Slangen op maandag. Als Le Pen het pleit had gewonnen, kon Europa van een leeg blad beginnen. Weg, hervonden Europese eenheid

Heel Europa keek dit weekend mee over de schouder van het Franse volk. Als Marine Le Pen het pleit gewonnen had van Macron, kon Europa van een leeg blad beginnen. Weg hervonden Europese eenheid. En een Frans president kan misschien niet zoveel uitrichten als hij of zij geen meerderheid in het parlement achter zich krijgt. Maar een Europa, dat met unanimiteit zijn belangrijkste beslissingen neemt, had zijn tanden in dat geval in een glas water naast het bed mogen zetten.

62 reacties

  • J. VAN SCHUERBEECK

    2 jaar geleden
    Democratie wil zeggen dat de politici er moeten voor zorgen dat de belastingen rechtmatig verdeeld. Diegenen die het meest verdiend zou dus het meeste moeten betalen. Dat is in ons land bij lange niet het geval. De mensen die gaan werken en de alleenstaanden zij altijd al de pineut geweest. Zij betalen zich blauw terwijl de anderen inkomsten vergeten aan te geven, controle is er weinig of niet, dan hebben ze nog een hoop aftrekposten en de zogenaamde "optimalisatie". Grote kuis houden !
  • alfons schouwaerts

    2 jaar geleden
    Hoe komt het dat de bevolking steeds extremer stemt, omdat de trado partijen het niet meer verdienen door hun hoogmoed en arrogantie tegenover de werkenden. Al decenia veel belasting betalen en niets voor terug krijgen vraagt om afgestraft te worden. Het is een signaal van de burger dat eerder altijd genegeerd werd.
  • edwig Impen

    2 jaar geleden
    volledig eens met georges dubois!
  • Steven Van Camp

    2 jaar geleden
    Het is intriest hoe de Vivaldi-regering in sneltreinvaart de generaties-lang zorgvuldig opgebouwde welvaart verkwanseld. De werkende middenklasse en toekomstige generaties krijgen er de loodzware factuur voor.
  • Georges Dubois

    2 jaar geleden
    De Eurocraten voelen zich weer wat gesterkt. Het liberale kapitalisme krijgt hiermee terug een boost. Wanneer gaat men eens beseffen dat de eigen maakindustrie belangrijk is zoals jammer genoeg slechts de extreme partijen het aanhalen? Het globalisme waaraan de Eu gretig aan meewerkt verarmt de werkende klasse zowel materieel als intellectueel. Het protectionisme in de Eu ontbreekt, dit ten voordele van dictaturen zoals o.a. China.
  1. Twee jaar na dood van baby in crèche ’t Sloeberhuisje wil parket vader van uitbaatster voor assisen wegens doodslag

    Twee jaar na dood van baby in crèche ’t Sloeber­huis­je wil parket vader van uitbaat­ster voor assisen wegens doodslag

    Het parket wil Roxan V., de vader van de uitbaatster van kinderdagverblijf ‘t Sloeberhuisje in Gent, vervolgen voor doodslag op een zes maanden oude baby. De man schudde het meisje in februari 2022 zo hard door elkaar dat ze nadien in het ziekenhuis overleed aan een hersentrauma. En dat deed hij volgens de speurders met de intentie om te doden. Maar volgens Kris Vincke, de advocaat van V., was dat niet het geval: “Voor ons is het duidelijk dat de man nooit de bedoeling had om de baby te doden.”
    Gent
  2. Vier van de zeven Vlaamse partijen zijn gewonnen voor een vermogenskadaster: goed nieuws voor de begroting, maar slecht nieuws voor u?
    PREMIUM
    Politiek
    149

    Vier van de zeven Vlaamse partijen zijn gewonnen voor een vermogens­ka­das­ter: goed nieuws voor de begroting, maar slecht nieuws voor u?

    Het zorgbudget voor een oudere in een rusthuis of genieten van een sociaal tarief: CD&V zet in haar programma de deur open om die steun niet alleen afhankelijk te maken van jouw inkomen, maar ook van jouw bezittingen - van huizen tot beleggingen en aandelen. Volgens experten heb je daarvoor een vermogenskadaster nodig, iets waar Groen, PVDA en Vooruit al langer voor pleiten. Samen met prof fiscaal recht Michel Maus leggen we uit wat dat voor jou zou veranderen. Deze drie pijlers van je vermogen kan de fiscus in kaart brengen.