Op de Blarenberglaan reed een vrouwelijke bestuurder haar auto vast op een betonblok.  © Politiezone Mechelen-Willebroek

Bestuurder met 3,1 promille in zijn bloed: “Ik heb fles wijn en twee glazen tripel gedronken”

Mechelen, Willebroek -

Bij alcohol- en drugscontroles in Mechelen en Willebroek heeft de politie zes rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken. Een van hen was stomdronken en gaf toen dat hij een volledige fles wijn en twee glazen tripel had gedronken.

Leo De Nijn

De politie Mechelen-Willebroek nam tijdens de controle 1.478 ademtesten af. 42 bestuurders testten positief.

“Toen onze collega’s op de Mechelseweg in Hombeek een auto wilden controleren, gaf de bestuurder plankgas. De man kon snel ingerekend worden. De ademtest wees uit dat hij liefst 3,1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij bekende een volledige fles wijn en twee glazen tripel te hebben gedronken. Uit schrik om geverbaliseerd te worden, negeerde hij volgens zijn zeggen onze controle en sloeg hij op de vlucht. Zijn rijbewijs is ingetrokken en omdat hij het stopbevel negeerde, krijgt hij een extra boete”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Een 25-jarige bestuurder testte positief op het gebruik van cannabis. Hij had de dag ervoor slechts een halve joint gerookt. Maar de betrokkene is hardleers. Half januari is hij door de politie ook uit het verkeer geplukt omdat hij toen onder invloed van drugs reed. Zijn rijbewijs is voor vijftien dagen ingetrokken.

Tegen betonblok

Tijdens de actie kregen 23 dronken bestuurders drie uur rijverbod. Dertien bestuurders moesten hun auto zes uur aan de kant laten. Dat was het geval voor een 64-jarige vrouw, die in de Blarenberglaan uit de bocht ging en met haar auto kwam vast te zitten bovenop een betonblok, in een grasberm naast de rijbaan. Haar voertuig moest weggesleept worden. Ze had 1,7 promille alcohol in haar bloed.

Nog een autobestuurder kreeg een boete omdat zijn schouwing niet in orde was. Het voertuig is bijna zes jaar in gebruik en is nog nooit naar de controle geweest.

De politie haalde ook een auto met een gewiste kentekenplaat uit het verkeer. “Bij de controle die volgde, kwam aan het licht dat het voertuig niet eens verzekerd is. Het is weggesleept en in beslag genomen. Ook de kentekenplaat is wegens misbruik voor schrapping naar de Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen gestuurd.”

Gelijktijdig met de alcoholactie heeft de politie een uitgebreide gerechtelijke controle gehouden. Hierbij is bij een man 1,7 gram cannabis aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen. (ldn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER