Na hevige discussie: proces-Sanda Dia wordt enkele dagen onderbroken (na tweede procesdag)

Archiefbeeld ©  BELGA

Het proces rond de dood van student Sanda Dia zal enkele dagen onderbroken worden om de advocaten de tijd te geven hun standpunten in te nemen over de herkwalificatie van de tenlasteleggingen die de rechtbankvoorzitter heeft voorgesteld. Na de zitting van maandag zal er pas volgende week hervat worden.

jvh
Bron: BELGA

Vrijdagavond had de rechter verrast met een voorstel om de tenlasteleggingen anders te formuleren. Ze stelde een herkwalificatie voor naar klassieke slagen en verwondingen, zonder het oogmerk te doden, in plaats van toedienen van giftige of schadelijke stoffen met de dood tot gevolg.

LEES OOK. De verrassing op Reuzegom-proces kwam van de voorzitter: herkwalificatie kan gevolgen hebben voor strafmaat en aantal veroordeelden

De vele advocaten in het proces wilden tijd krijgen om hun conclusies daarover neer te leggen. Na een hevig oplopende discussie met de rechter, kwamen ze met een gezamenlijk voorstel. Dat werd aanvaard.

LIVE. Tweede procesdag op proces-Sanda Dia: debat over herkwalificatie en ondervraging van 7 Reuzegommers

Zitting geschorst tot volgende week maandag

Het proces gaat eerst verder met de verhoren van de beklaagden die vrijdag nog niet aan het woord waren gekomen. Daarna kunnen ook de burgerlijke partijen aan het woord komen en zal het openbaar ministerie zijn vordering doen.

Daarna zal de zitting geschorst worden tot volgende week maandag. De burgerlijke partijen krijgen tot woensdag middernacht om hun conclusies op te stellen, de verdediging krijgt tot vrijdag middernacht. De advocaten zullen ook de mogelijkheid krijgen om nog een harde schijf te raadplegen. De voorzitter waarschuwde de toppleiters wel dat het lange werkdagen dreigen te worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen