Man die twee studentes verkrachtte na kotfeestje krijgt 40 maanden cel: “Hij heeft die jonge vrouwen hun maagdelijkheid ontnomen”

Ibrahim A.. © rr

Antwerpen -

De rechtbank in Antwerpen heeft Ibrahim A. veroordeeld tot veertig maanden gevangenis. Hij werd schuldig bevonden aan de verkrachting van twee Nederlandse studentes.

De twee slachtoffers, jonge Nederlandse studentes, liepen in 2019 stage bij een vzw in Antwerpen. Daar leerden ze Ibrahim A. kennen, hij werkte als webdesigner voor de organisatie. Ze zagen hem als een vriend en spraken geregeld na hun werk af.

Het laatste afspraakje van de twee vriendinnen met hun collega dateert van 17 november 2019. Ibrahim had te horen gekregen dat hij erkend werd als vluchteling en dat moest gevierd worden. Hij maakte eten klaar, kocht een flinke voorraad drank en ging naar het kot van de meisjes in Berchem.

Te veel gedronken

De twee meisjes dronken te veel en daar maakte hun ‘vriendelijke’ collega onbeschaamd misbruik van. Terwijl ze door dronkenschap in slaap waren gevallen, verkrachtte Ibrahim A. de studentes. De zaak kwam eerder deze maand voor de rechtbank, toen zeiden A. en zijn advocaat Davinia Simons dat er wederzijdse toestemming was en dat het dus niet om verkrachting ging. Iets wat de slachtoffers absoluut tegenspraken.

LEES OOK. 40 maanden cel geëist tegen webdesigner die terecht staat voor verkrachting van twee studentes na kotfeestje

“Gezien hun dronken toestand konden D. en M. hun toestemming gewoon niet meer geven”, pleitte hun advocate Sanne De Clerck. “D. en M. hebben ook nooit hun toestemming gegeven. En toen Ibrahim tijdens het feestje avances maakte, werd hij afgewezen. Ibrahim heeft deze jonge vrouwen hun maagdelijkheid ontnomen. Ze zaten na de feiten vol bloed, maar Ibrahim geeft wel toe dat hij het bloed van zijn handen en kleren heeft verwijderd. Waarom wiste hij de sporen? Als hij beweert dat er wederzijdse toestemming was, dan is dat totaal ongeloofwaardig.”

12.000 euro schadevergoeding

Ook de rechtbank hechtte geen geloof aan de uitleg van Ibrahim A.. Hij werd maandag veroordeeld tot veertig maanden gevangenis, de verkrachter wordt ook vijf jaar uit zijn rechten ontzet. Aan zijn slachtoffers moet hij opgeteld iets meer dan 12.000 euro schadevergoeding betalen.  (sare)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen