© BELGA

Charleroi-verdediger N’Ganga moet effectief twee speeldagen brommen

De Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag twee speeldagen schorsing en 600 euro boete opgelegd aan Francis N’Ganga. De verdediger van Sporting Charleroi mist behoudens een eventuele beroepsprocedure de competitiewedstrijden bij Excelsior Moeskroen en thuis tegen AA Gent.

In de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren op de openingsspeeldag van de Jupiler Pro League duwde scheidsrechter Alexandre Boucaut de rode kaart onder de neus van N’Ganga. Omwille van “een vrijwillige trap met de linkervoet op de rechterdij van Cerigioni” vroeg het parket van de KBVB maandag twee speeldagen schorsing en 600 euro boete. Charleroi aanvaardde dat schorsingsvoorstel niet, maar kreeg dinsdag voor de Geschillencommissie nul op het rekest.

“De televisiebeelden bevestigen het scheidsrechtersrapport. N’Ganga trapte vrijwillig met zijn linkervoet op het rechterdijbeen van zijn tegenstander (Cerigioni, red). Charleroi noemt de actie van N’Ganga onterecht een ongelukkige spelfase. Het gaat wel degelijk om een opzettelijke trap”, verklaarde de Geschillencommissie zijn vonnis.

Charleroi kan beroep aantekenen tegen de schorsing en moet dan vrijdag met N’Ganga voor de Geschillencommissie Hoger Beroep verschijnen. Doen de Karolo’s dat niet, mist de 31-jarige Congolese verdediger de duels tegen Moeskroen (6 augustus) en AA Gent (13 augustus).

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer