Direct naar artikelinhoud
Belangrijk nieuwsThe Voice of Holland

Strafrechtelijk onderzoek gestart naar verdachten ‘The Voice of Holland’, derde aangifte tegen Ali B

Er is een derde aangifte gedaan tegen Ali B wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag.Beeld Belga

Er is een derde aangifte gedaan tegen Ali B wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat heeft zijn advocaat bevestigd, nadat het Nederlandse Openbaar Ministerie bekendmaakte dat het een strafrechtelijk onderzoek instelt naar de aangiften tegen hem.

Het Nederlands Openbaar Ministerie meldde maandag dat de nu in totaal vijf aangiften tegen vier personen rondom The Voice of Holland zijn onderzocht, en dat er besloten is een strafrechtelijk onderzoek in te stellen. Er worden geen namen genoemd, maar eerder was al bekend dat er aangifte is gedaan tegen oud-coaches Ali B en Marco Borsato, een regisseur en voormalig bandleider Jeroen Rietbergen.

Tegen de rapper en voormalig coach bij The Voice of Holland werd eerder al twee keer aangifte gedaan, waarvan een voor verkrachting. De derde aangifte gaat om aanranding, maar verdere details geeft advocaat Bart Swier niet.

Verder onderzoek

De politie zal de komende periode onderzoek doen en getuigen en verdachten horen. Na de afronding van het onderzoek, dat naar verwachting “geruime tijd” zal duren, beslist het Openbaar Ministerie of de verdachten zullen worden vervolgd.

In januari hadden verschillende vrouwen hun verhaal gedaan over grensoverschrijdend gedrag dat bij The Voice of Holland achter de schermen zou hebben plaatsgevonden. Het RTL 4-programma werd per direct van de buis gehaald en producent ITV stelde een onafhankelijk onderzoek in.

Het parket Noord-Holland is tegen een van de vier verdachten ook een onderzoek gestart na een aangifte van een zedenfeit dat kort voor de uitzending van het onlineprogramma BOOS, waarin de misstanden bij de talentenjacht aan het licht kwamen, is gedaan. Dat incident zou zich niet bij The Voice hebben afgespeeld. 

Lees ook

Na een drugs- en seksverslaving komt deze orkaan voor Ali B op een piek in zijn leven: ‘Ik had verstoorde relaties met meisjes omdat ik niet eerlijk tegen ze was’

Waarom John de Mol het wangedrag in zijn bedrijf niet zag: een blinde vlek kan vergaande gevolgen hebben