Annemiek van Vleuten op weg naar haar tweede zege in Luik-Bastenaken-Luik ©  BELGA

Annemiek van Vleuten deelt Strava-gegevens van snelste beklimming La Redoute en Roche aux Faucons: “Vrouwenwielrennen evolueert zo snel”

Na een veelvoud aan tweede plaatsen was Annemiek van Vleuten zondag wél aan het feest in Luik-Bastenaken-Luik. De 39-jarige Nederlandse was achteraf in de wolken met haar tweede zege in ‘La Doyenne’. Bovendien knalde Van Vleuten als een bezetene de klimmetjes in de finale op. Zo zette ze zowel op La Redoute, als op de Roche aux Faucons de snelste tijd ooit neer door een vrouw. “Voor de Strava-nerds én om aan te tonen dat het vrouwenwielrennen zo snel evolueert”, klinkt het op Twitter.

Quinten Lafort

Annemiek van Vleuten soleerde zondag naar de zege in Luik-Bastenaken-Luik met een groots nummer. De Nederlandse schudde onderweg stevig aan de boom op La Redoute en de Roche aux Faucons. Beide aanvallen leverden ook Strava-records op. In het eerste deel van de beklimming van La Redoute trapte ze net geen 50 watt meer dan de editie van vorig jaar, wat resulteerde in een verschil van bijna 2,5 kilometer per uur.

Ook op de Roche aux Faucons reed Van Vleuten als een bezetene naar boven. Met een tijd van 3’47 deed ze meer dan 15 seconden beter dan haar beklimming vorig jaar, goed voor een verschil van 20 watt in vergelijking met vorig jaar. Op de twee klimmetjes is ze met voorsprong de snelste vrouw ooit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer