.
Volledig scherm
. © Photo News

Jérémy Cabot, aangewezen als veroorzaker van massale crash: “Stop met het verspreiden van deze compleet foute interpretaties”

WielrennenJérémy Cabot was zondag de gebeten hond na afloop van de 108ste editie van Luik-Bastenaken-Luik. De Fransman van TotalEnergies werd immers door heel wat collega’s verweten de oorzaak te zijn van de massale valpartij in een afdaling, op zowat 60 kilometer van de streep. “Ik heb geen onverantwoorde risico’s genomen.”

8 reacties

  • Bertrand Vandemeulebroucke

    2 jaar geleden
    Het is niet omdat hij als eerste gevallen is dat hij ook de oorzaak is van valpartij. Ge zag op de beelden dat er renners van Bora plots uitwijken naar rechts en als ge daar dan met voorwiel naast zit hebt ge keuzes, ofwel de graskant inrijden of vallen, Het verwondert mij als ge dat ziet dat er nog niet meer gevallen wordt, sommigen slalommen van ene kant naar de andere kant of zitten steeds maar achterom te kijken.
  • Van Eersel Guy

    2 jaar geleden
    Ze moesten allen renners de rit alleen laten rijden en dan weten we tegen oktober wie er het snelste is
  • monique bolen

    2 jaar geleden
    Guy de politie heeft daar niets van doen, dit word opgenomen als een incident de parcours na de wedstrijd.
  • marc van de poel

    2 jaar geleden
    Alle respect, Marcus Camps, maar hetgeen U zegt of voorstelt is in de praktijk niet realiseerbaar. 99,5% van de renners kunnen perfect in peloton rijden. Als elke renner een meter langs elke kant zou moeten aanhouden, dan reden er pelotons van anderhalve kilometer lengte rond. Ongevallen zijn hoe dan ook steeds mogelijk, net zoals met de wagen op een drukke autoweg.
  • Marcus Camps

    2 jaar geleden
    Een meter links en een rechts aanhouden als neutrale zone. Boetes uitdelen als je daar op rijdt of wanneer je de weg blokkeert. Dat lijkt me een hele stap vooruit. Als er dan iets gebeurt kan je nog uitwijken. Nu is het gewoon absurd. Een peloton dat de volle breedte van de weg gebruikt bij een afdaling, dat komt nooit goed. Levensgevaarlijk.