©  ISOPIX

Scorende Brecht Dejaegere (ex-Gent en -Kortrijk) promoveert met Toulouse naar Franse eerste klasse

Brecht Dejaegere heeft zich met Toulouse verzekerd van promotie naar de Franse hoogste klasse. Maandagavond won het elftal van coach Philippe Montanier (ex-Standard) op de 35e speeldag in de Ligue 2 met 2-0 van Niort, waardoor het niet meer uit de top twee kan zakken.

Bron: BELGA

Toulouse heeft in de stand 11 punten voorsprong op nummer drie Auxerre terwijl er nog maar drie speeldagen zijn. Met 76 punten voeren Dejaegere en co het klassement aan voor Ajaccio (68 punten). De top twee promoveert rechtstreeks.

Tegen Niort opende Dejaegere de score na 21 minuten. De Belgische middenvelder draagt ook al heel het seizoen de kapiteinsband. Hij zit aan twee goals en vier assists in 23 wedstrijden. In de zomer van 2020 verliet hij Gent voor zijn eerste avontuur in het buitenland, vorige zomer nam Toulouse hem definitief over. Dejaegere, die zijn jeugdopleiding bij KV Kortrijk kreeg, pakte in 2015 de landstitel met de Buffalo’s.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer