Archieffoto van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau.
Volledig scherm
Archieffoto van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. © BELGA

“Als ik door Molenbeek rijd, voel ik me ook niet in België”: Conner Rousseau (Vooruit) oogst kritiek met uitspraak over Brussel

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau oogst kritiek met een uitspraak over Brussel, ook binnen de eigen socialistische rangen. “Als ik door Molenbeek rijd, voel ik me ook niet in België”, zegt Rousseau deze week in een interview met Humo. “Zeer misplaatste opmerking”, klinkt het onder meer bij Jef Van Damme, schepen voor Vooruit in Molenbeek. “De uitspraken getuigen van een latent racisme", zegt ook Catherine Moureaux (PS), de burgemeester van Molenbeek. 

406 reacties

  • Louis Momme

    2 jaar geleden
    In dit land kan je niets meer zeggen of schrijven zonder dat je een hoop stront over je heen krijgt. Is het dat? Is dat onze democratie?
  • DIRK VAN DESSEL

    2 jaar geleden
    Omdat hij objectief-correct constateert en niet politiek-correct verwoordt ?
  • vincent van den meerssche

    2 jaar geleden
    Mijn stem heeft hij!!
  • ann mertens

    2 jaar geleden
    Groot gelijk..de waarheid ..leer de taal van het land..dan zal een job vinden ook gemakkelijker zijn..
  • AUGUSTIN GHIJSELS

    2 jaar geleden
    Liesbeth List zong het al: Brussel was vroeger een bruisende stad.En Johan Verminnen haalde zijn hart op 'in de Rue de Bouchez'.Maar wat schiet daar nu nog van over? Zelfs Jacques Brel zou nu zingen 'Ne me quitte pas' als hij door de Brusselse buurten zou lopen.En ik kom er niet meer, 30 jaar in BXL is genoeg geweest: Non, je ne regrette rien.