foto Luk De Wilde

Zijgevel in Sint-Niklaas stort in: geen gewonden, wel grote materiële schade

In Sint-Niklaas is de zijgevel van het restaurant 't Heerehuys ingestort. Er is veel materiële schade en verder instortingsgevaar. Er vielen geen gewonden. 

In Sint-Niklaas is rond 08.00 uur de zijgevel van het restaurant 't Heerehuys om nog een onverklaarbare reden naar beneden gekomen. De materiële schade is enorm, er vielen geen gewonden omdat er op het moment van de instorting geen mensen aanwezig waren in het restaurant en de woning erboven. De brandweer was snel ter plaatse en heeft de zone voor het gebouw afgezet en ook een gebouw in de buurt beschermd met houten platen. 

We proberen te stabiliseren maar ik vrees dat er nog meer puin naar beneden zal komen
Philippe De Vos, brandweer Waasland

"We zijn de toestand nu aan het proberen te stabiliseren", vertelt luitenant Philippe De Vos van de brandweerzone Waasland. "Maar ik vrees dat een derde van het gebouw toch nog gecontroleerd afgebroken zal moeten worden. Er komt een bouwexpert ter plaatse om dat verder in te schatten." Tot die tijd schermt de brandweer een zone af met nadarhekken. 

Er zijn ook stofdoeken om puin en steenslag die nog naar beneden zou komen op te vangen. "Omdat we vermoeden dat er nog brokstukken zullen vallen, hebben we ook de kledingzaak aan de overkant van de straat met houten platen beschermd", besluit De Vos. 

Meest gelezen