TikTok

Zware brand en ontploffing in Leopoldsburg vernielt 2 huizen en 3 handelszaken

In het centrum van Leopoldsburg heeft een brand maandagavond 2 huizen en 3 handelszaken zwaar beschadigd. De brand ontstond bij werken aan een dak van een appartement. Daarbij zijn nog 2 gasflessen ontploft. Er raakte niemand gewond.

Het appartement in de Stationsstraat waar de brand ontstond en het ernaast gelegen appartement zijn onbewoonbaar. Op de benedenverdiepingen is er grote schade in een kapperszaak en een kledingwinkel. En ook een pralinewinkel heeft heel wat rookschade.

Op 8 mei zou het de eerste Moederdag zijn, de stock is nu verloren

Brenda Houdmeyers, uitbaatster pralinewinkel

"De chocolade neemt alles op. De volledige stock, alles wat je in de toonbank ziet, elke praline, elk doosje moet vernietigd worden", zegt uitbaatster Brenda Houdmeyers bij Radio 2. "Ik ben op 8 oktober open gegaan, dus ik heb nog geen volledig jaar gedraaid. Op 8 mei zou het de eerste Moederdag zijn en ook daarvoor had ik alle stock al in huis gehaald. Dit is nu helemaal verloren."

Bij andere huizen in de buurt is er vooral geurhinder. De brandweer van Leopoldsburg kreeg hulp van de collegaā€™s uit Lommel en Beringen. Bij de brand raakte niemand gewond.

EĆ©n getroffen gezin kan bij familie terecht. Een ander gezin, een moeder met twee dochters heeft de nacht doorgebracht in een hotel. Het OCMW is voor hen op zoek naar een noodwoning.

Het appartement waar de brand uitbrak is zwaar beschadigd
Radio 2

Meest gelezen