De mannen riskeren ook boetes van 16.000 euro. © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Schoonbroers riskeren 54 maanden cel omdat ze pakketjes met grondstoffen voor drugs in ontvangst namen

Oudsbergen -

Twee Nederlanders riskeren 54 maanden cel omdat ze het transport van pakketjes met grondstoffen voor de aanmaak van amfetamines regelden. Een van de pakketjes werd onderschept door de douane.

In maart 2019 meldde de douane aan de Gerechtelijke Politie dat ze een pakket met grondstoffen voor de aanmaak van amfetamines hadden onderschept. Het afleveradres stond op naam van een bouwfirma uit Meeuwen-Gruitrode. Het pakket werd door een zender gevolgd. Op het moment van de levering door de postbode deed de politie een observatie. Daar zagen de inspecteurs hoe een 38-jarige Nederlander het pakket in ontvangst nam. Later bleek dat hij de bon ondertekende met een valse naam.   

Wanhoop

De Nederlander handelde samen met zijn 31-jarige schoonbroer. “Ik heb nooit de intentie gehad om iets strafbaars te doen”, zo klonk het bij de 31-jarige man. “Ik heb dit gedaan uit wanhoop.” De man verwees daarbij naar financiële problemen. Hij zou ingestemd hebben om tegen betaling bepaalde pakketjes in ontvangst te nemen voor een onbekende persoon. “Ik wist echt niet dat de inhoud met drugs te maken had.” Daarom betrok hij zijn 38-jarige schoonbroer bij de leveringen.

De mannen riskeren elk een celstraf van 54 maanden en een geldboete van 16.000 euro.

Vonnis volgt op 31 mei.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer