Wuyts & Boonen over een safety car in het wielrennen: “Moet je die renners vooraan straffen?”

WielrennenOok dit voorjaar werd het peloton geteisterd door massale valpartijen. Denk maar aan de Strade Bianche en Luik-Bastenaken-Luik. In een nieuwe aflevering van Wuyts & Boonen wordt er gedebatteerd of de intrede van een safety car in het wielrennen een goed idee zou zijn. Tom Boonen is alvast nog niet overtuigd. “Moet je een wedstrijd neutraliseren voor een val in de derde groep?”

3 reacties

  • Peeters Francis

    2 jaar geleden
    Geeft ze een fiets van 30 kg dan rijden ze minder snel. Altijd maar klagen maar ze staat te dringen om Parijs Roubaix te mogen rijden waar ze over 55 km barslechte kasseien moeten, schaf PR dan ook maar af.
  • Lucien Mertens

    2 jaar geleden
    Het wordt steeds onzinniger, schaf het wielrennen misschien gewoon af, dan is er geen gevaar meer. Schaf dan zeker ook het bergbeklimmen, skiën, formule 1 en zeker ook de Moto GP's af wegens te gevaarlijk. Met wat zijn jullie eigenlijk bezig zeg!?
  • wim rooyakkers

    2 jaar geleden
    Vallen hoort nu eenmaal bij wielrennen, zou de koers geneutraliseerd worden na een val,dan zijn alle inspanningen voor niets geweest, en dan gaat zowat iedere koers eindigen in een massa sprint,met ook daar weer risico,s.wel zouden gevallen renners die gevallen zijn met hulp terug mogen keren in het peloton.