Poëzie en kunst

Tijdens de maanden september en oktober werkten maar liefst 959 leerlingen van 7 lagere scholen mee aan het nieuwe poëzieproject 'Poëzie en Kunst'. VBS De Horizon, VBS Picardschool, De Step, VBS De Beerring, SBS De Hoeksteen, VBS Westakker, en SBS Koersel lieten hun leerlingen in de pen kruipen en dit resulteerde in een selectie van 56 gedichten (één gedicht per klas).

RV

De scholen kozen zelf het thema waarrond ze wilden werken. Er kwamen dan ook heel verschillende thema’s aan bod: water, gezondheid, film, dieren, dromen, sport, een nieuwe school, …

Een hele hoop inspiratie voor de leerlingen van de Academie Beeldende Kunsten om mee aan de slag te gaan. Zij mochten de gedichten omtoveren tot een mooie tekening, een prachtig schilderij of een fantasierijk kunstwerk.

"Wil je al die creativiteit komen bewonderen?" vraagt schepen Dave Schops. "We verwachten je graag op de feestelijke opening van de tentoonstelling op vrijdag 10 maart om 19 uur. De tentoonstelling loopt tot en met 19 maart in het Casino Beringen en kan je bezichtigen op zondag 12 en zondag 19 maart van 14 tot 17 uur. Wil je met je klas de tentoonstelling bezichtigen? Dit kan tijdens de schooluren van maandag 13 tot en met vrijdag 17 maart op afspraak via paulien.parren@beringen.be."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer