Tijdelijke werkloosheid bij Inno stopt vroeger dan gepland

Inno zal de tijdelijke werkloosheid voor een deel van zijn personeel sneller stopzetten dan eerder gepland. Dat heeft de warenhuisketen bevestigd aan VRT NWS nadat de krant La Libre Belgique erover had geschreven, op basis van vakbondsinformatie.

Twee weken geleden raakte bekend dat warenhuisketen Inno een deel van zijn personeel tot eind juni op tijdelijke coronawerkloosheid zou zetten omdat de verkoop tegenviel. Na een goede verkoop rond Pasen is nu beslist dat de maatregel ingetrokken wordt vanaf 2 mei.Ā 

In de week van 2 mei, wanneer de groep zijn 125-jarige bestaan viert en er ook moederdag wordt gevierd, zou de maatregel al tijdelijk opgeschort worden. Nu is dus beslist om de tijdelijke werkloosheid daarna niet opnieuw te activeren.Ā 

Het voltallige personeel zal de hele maand mei weer aan de slag kunnen. Daarna zal geƫvalueerd worden of dit zo kan blijven. De warenhuisketen hoopt dat iedereen ook na mei aan de slag kan blijven.

De tijdelijke werkloosheid trof de zestien winkels en het hoofdkantoor, of ongeveer 700 mensen. Het ging daarbij om de helft van het winkelpersoneel.

Meest gelezen