Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Is rijbewijs afpakken van wie gsm’t achter het stuur een goed idee? “De kans op een ongeval is zes keer zo hoog”

Een sms’je sturen achter het stuur? In het arrondissement Halle-Vilvoorde riskeert u dan om uw rijbewijs kwijt te spelen. Is die maatregel even effectief als ingrijpend? En, zo ja, zou die dan in het hele land moeten gelden? “Bestuurders denken dat ze niet gepakt kunnen worden.”

149 reacties

  • dirk waterinckx

    2 jaar geleden
    Handvry bellen is veilig en spaart VOORAL GELD want enkel OM GELD is het hem te doen.Pakken om te pakken. maar als dit enkel voor automobilisten telt dan is dit niets meer niets minder dan makkelyke commerciële discriminatie want fietsers,voetgangers enz zyn toch ook weggebruikers of plots nt meer dan ?? Dacht dat discriminatie strafbaar is tja politiestaat is puur discrimineren en lotje trek !
  • Henri Demeer

    2 jaar geleden
    GSM afnemen en direct met een hamer verschroten + boete en her rijexamen .
  • wil baken

    2 jaar geleden
    Moest al veel langer, vooral die vrachtwagens ! die slingeren gewoon over de weg en zijn met van alles en nog wat bezig.
  • hellebuyck dominique

    2 jaar geleden
    Wat gaat het volgende zijn, niet meer praten tegen je passagiers ?
  • Walter Bontinck

    2 jaar geleden
    Wat doen ze tegen fietsers,joggers,wandelaars met hun oortjes? Die nemen niet deel aan t verkeer want ze horen geen fluit. Maar ja die hebben geen rij- of loop/wandelbewijs. Enkel een boete geven helpt niet want meestal betalen ze niet.