© VRT - 2019

"Thuis"-acteur Wim Stevens organiseert benefiet voor zijn ouders: "Ze zijn hun huis kwijt na een brand"

"Thuis"-acteur Wim Stevens speelt vanavond een toneelstuk ten voordele van zijn ouders in Torhout. 2 maanden geleden ging het huis van zijn ouders in vlammen op. Zij kwamen er gelukkig met de schrik van af. De collega's van zijn theatergroep stelden voor om een extra avond te spelen in Torhout en de opbrengst naar zijn ouders te laten gaan. 

Het Antwerpse theatergezelschap Het Prethuis speelt vanavond een benefietvoorstelling in Torhout. Wim Stevens - of Tom uit het één programma "Thuis" - speelt mee. Het is voor hem een speciale voorstelling. Want zijn ouderlijk huis in Torhout is vorig jaar volledig afgebrand. Zijn ouders zijn alles kwijt.

"Op 8 februari kreeg ik het nieuws dat er brand was in het huis van mijn ouders", vertelt Wim Stevens. "Zij zijn heelhuids kunnen ontsnappen, maar er was enorm veel schade. Dan hebben mijn collega's beslist om van de voorstelling waarmee we aan het toeren waren, een benefietvoorstelling te maken en het geld aan mijn ouders te geven. Een fantastisch initiatief, waar ik hen heel dankbaar voor ben."

Wim was zelf in dat huis opgegroeid, waardoor het hem extra raakt: "Het is voor mij ook wel wat confronterend en emotioneel om al je herinneringen aan vroeger in de brand te zien opgaan. Het was de stek waar mijn ouders bijna heel hun leven hebben gewoond. Ze hebben het in 1 dag in rook zien verdwijnen."

Het Prethuis speelt Weekendje Bouillon, een komedie. "Lachen blijft belangrijk, in welke omstandigheid dan ook. Er zijn nog plaatsen beschikbaar, die kan je reserveren via de website van CC De Brouckère. Hoe meer het opbrengt, hoe beter ze hun inboedel opnieuw kunnen samenstellen", aldus Wim.

Meest gelezen