Frank Pauwels staat in het Brugse assisenhof terecht voor oudermoord.
Volledig scherm
PREMIUM
Frank Pauwels staat in het Brugse assisenhof terecht voor oudermoord. © Photo News

ASSISEN. “Frank Pauwels is niet de mister El Sympatico, maar ook niet de beenhouwer van Bredene”: verdediging vraagt herkwalificatie

Bredene/Oostende“Alcohol, een puberende dochter en geen knappe vrouw in huis, maar een dementerende moeder.” Die cocktail zorgde er volgens de verdediging voor dat Frank Pauwels (50) in september 2016 z’n moeder Solange Hennaert (79) een vuistslag verkocht. Uit woede, maar niet met de intentie om haar om het leven te brengen. “Anders had hij wel meer geslagen”, pleitte advocaat Anthony Mallego, die om een herkwalificatie vroeg naar opzettelijke slagen met de dood tot gevolg.

  1. ASSISEN. Frank Pauwels (50) bond z’n overleden moeder vast op een winkelkarretje: “Ik kon er boodschappen mee vervoeren, dus waarom geen lichaam?”
    PREMIUM
    Bredene/Oostende

    ASSISEN. Frank Pauwels (50) bond z’n overleden moeder vast op een winkelkar­re­tje: “Ik kon er boodschap­pen mee vervoeren, dus waarom geen lichaam?”

    “Ik heb haar met haar knieën tegen de borst in een deken gewikkeld en vastgebonden. Het moest een pakketje zijn.” In detail vertelde Frank Pauwels (50) vrijdag hoe hij z'n moeder Solange (79) na haar dood op een winkelkarretje vastbond en naar de duinen vervoerde om haar te begraven. Alsof het de normaalste zaak van de wereld was. “Ik heb er gegraven als een hond”, vertelde de Bredenaar, die er nadien in slaagde om nog meer dan 2 jaar uit de greep van het gerecht te blijven.
  2. ASSISEN. “Ik was er niet bij toen m’n oma begraven werd”: dochter van Frank Pauwels (50) ontkent verhaal dat haar vader eerder opdiste
    PREMIUM
    Bredene/Oostende

    ASSISEN. “Ik was er niet bij toen m’n oma begraven werd”: dochter van Frank Pauwels (50) ontkent verhaal dat haar vader eerder opdiste

    Met haar baby in een draagzak kwam de dochter van Frank Pauwels (50) maandag naar het Brugse assisenhof. Tragischer kon het bijna niet. De beschuldigde hield het niet droog bij het zien van z’n kleinkind en ook de andere aanwezigen in de zaal moesten even slikken bij het aanschouwen van het beeld. “Ik heb niets gedaan, ik wist er alleen van”, ontkende C. een verhaal van haar vader, in wat een waar kruisverhoor werd door de voorzitter.