Elon Musk, binnenkort eigenaar van Twitter
Volledig scherm
Elon Musk, binnenkort eigenaar van Twitter © AP

EU waarschuwt Elon Musk om plannen voor lossere moderatie op Twitter: “Het zijn niet jouw regels die hier van toepassing zijn”

social mediaEuropees Commissaris voor de Interne Markt Thierry Breton waarschuwde Elon Musk dat Twitter zich ook in zijn beheer moet houden aan de EU-wetgeving, op straffe van boetes en een mogelijke verbanning. Musk wil de moderatie van Twitter minder streng maken, wat in kan druisen tegen de nieuwe Digital Services Act van de EU, die gaat over onder andere nepnieuws.

24 reacties

  • Ronny Cypers

    2 jaar geleden
    Dat is waar want hier is een schijndemocatie want vrijheid van meningsuiting telt hier niet als het aan de linkse partijen niet aanstaat.
  • Jozef Van Vaerenbergh

    2 jaar geleden
    Wat had je gedacht ? De EU controleert en dicteert al langer de media. Controle over de media is een van de voornaamste sleutels van een totalitaire macht. De EU is een verdoken dictatuur geworden netjes afgeschermd door hun mediakanalen. Zonder deze stuikt hun systeem in mekaar. Je moet die nieuwsankers hier eens bezig zien. Lachwekkend soms Noord Korea kan op dit vlak nog veel leren van Europa.
  • Paul Boutsen

    2 jaar geleden
    Neen, het zijn de regels van de EU die van toepassing zijn: Trump zijn account plat leggen, maar dat van Poetin maar laten. Is het dit waar de EU voor staat?
  • Werner Van der Kelen

    2 jaar geleden
    Moesten ze in de EU eens democratische zijn en een referedum houden onder de mensen, ik denk dat ze zouden verschieten en dat hun linkse gedoe hier direct op de shop zou gaan
  • Feline Noé

    2 jaar geleden
    Elon Musk zei dat er totale vrijheid van spraak gaat zijn "volgens de wetten". Dus ik zie het probleem niet.