©  ISOPIX

F1-rijder Lewis Hamilton na de kritiek: “Ik ben degene die bepaalt wanneer het klaar is”

Lewis Hamilton heeft op geheel eigen wijze gereageerd op de kritiek op zijn persoon na de laatste race in Imola.

De Telegraaf

In Italië finishte de zevenvoudig wereldkampioen slechts als dertiende. Niet alleen werd Mercedes-teamgenoot George Russell vierde, ook werd Hamilton op een ronde gezet door winnaar Max Verstappen.

Het zorgde voor de nodige kritiek op Hamilton en zijn optreden leidde ook tot hoongelach. Mercedes-teambaas Toto Wolff nam het juist op voor de Britse coureur en zei dat hij met een zo goed als onbestuurbare auto moet rijden. Op social media stak Mercedes woensdag Hamilton ook een hart onder de riem met de tekst: Legend is built over time.

 ©  ISOPIX

Hamilton stelt zelf op Instagram: “Working on my masterpiece, I’ll be the one to decide when it’s finished.” Vrij vertaald zegt Hamilton dat hij werkt aan zijn meesterwerk en alleen hij kan bepalen wanneer het klaar is.

Red Bulls topadviseur zei met een kwinkslag dat na de race in Imola misschien de gedachte door Hamiltons hoofd schoot dat hij beter na afgelopen jaar had kunnen stoppen. Sir Lewis bleef gedurende de winter lang stil, nadat hij in Abu Dhabi de wereldtitelstrijd verloor van Verstappen. Hij besloot wel door te gaan en heeft nog een contract tot en met 2023.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer