Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Vivaldi-partijen willen rijkentaks om koopkracht te stutten: Vooruit wil belasting voor bedrijven met woekerwinsten verhogen tot 35 procent

De politieke trukendoos om de energiefactuur te drukken is (bijna) leeg. De Vivaldi-partijen - minus de liberalen - richten hun pijlen daarom naar “waar het geld zit”: bij de rijken en bedrijven die woekerwinsten boeken.

478 reacties

  • linda Hofkens

    2 jaar geleden
    Vooruit is nu dingen aan het verkondigen die, als ze samen gaan met NVA zoals gepland, zeker niet zullen doorgaan. Dus veel beloven maar achteraf als het kiezerspubliek binnen is, zeggen dat er compromissen moesten gesloten worden. In zulke coalities zal SPA zich danig verslikken.
  • Marnix Van R.

    2 jaar geleden
    Zal er nooit komen want de politieke partijen zouden in eigen vel en belangengroepen moeten snijden.
  • Robert Van Garderen

    2 jaar geleden
    Tip. 1 regering. Brussel 1 gemeente met 1 burgemeester. En zwaar snijden in al die nutteloze ambtenaren die we hebben. Goed voor een paar miljard per jaar. Tevens multinationals gewoon de belasting laten betalen die de burger ook moet betalen. Ook goed voor een paar miljard. Dan kunnen we eens verder gaan kijken mss.
  • NICO LOUWYCK

    2 jaar geleden
    Rijkentaks of iets anders, de gewone werkende bevolking zal steeds de dupe zijn.
  • Patrick Vernaeve

    2 jaar geleden
    Zoals door de econoom VDC aangegeven, Zit België,en vooral Europa,met een serieuze “kwaal”, de overheid zou beter eens voor de spiegel gaan staan, en alle regeringen die ons land rijk is, incluis parlement,kamer etc. , opschonen of beter gezegd eenvoudiger en efficiënter maken. Dat is ook dringend nodig voor het Europese Parlement. Durven onze “ politici “ de totaalkosten van hun uitbetalingen aan zichzelf eens aan de bevolking tonen? Zo spaar je snel enkele miljarden uit!