Vaste tafelgast van Nederlands praatprogramma stapt op na uitspraken van Johan Derksen

De Nederlandse schrijfster en columniste Roos Schlikker stapt op als vaste tafeldame bij het televisieprogramma ‘Vandaag Inside’, nadat Johan Derksen dinsdagavond in datzelfde programma vertelde hoe hij vijftig jaar geleden een dronken, bewusteloze vrouw penetreerde met een kaars.

jvh
Bron: De Telegraaf

Schlikker reageert op de oproep van Margriet Vroomans, een televisiepresentatrice die op Twitter de wens uitsprak dat “geen enkele vrouw meer te gast wil zijn in dit ranzige programma waar een verkrachter de lachers op zijn hand krijgt”. Schlikker liet vervolgens weten dat ze “de medewerking vanmorgen vroeg (woensdagochtend, red.) heeft opgezegd”.

De beslissing van Schlikker leidde vervolgens naar eigen zeggen ook tot zoveel haatreacties dat ze haar Twitteraccount tijdelijk afsloot. “Omdat ik er even klaar mee ben om voortdurend door mysogiene mannetjes de les te worden gelezen, of foto’s in mijn timeline te treffen van vrouwen met een kaars in hun vagina, gaat er even een slotje op dit account”, schreef ze woensdagavond.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer