© atv

Amerikaanse investeerder neemt Rupel Boom over

De lijdensweg van Rupel Boom is voorbij. Het Spaanse Rising Phoenix heeft de club verkocht aan een Amerikaanse investeerder, die zichzelf pas volgende week zal bekendmaken. Zo komt er voor de club uit de hoogste amateurklasse een einde aan een seizoen dat bol stond van de incidenten.

pni, kofr

De Spanjaarden maakten er van meet af aan een gigantische knoeiboel van. Eerst door spelers aan te trekken die niet aan het niveau voldeden, later door maar liefst vijf trainers te verslijten in amper twaalf ­matchen. De doortocht van het Spaanse trainersduo was het absolute dieptepunt. Door een gebrek aan talenkennis was er geen communicatie met de spelers mogelijk en de fysieke paraatheid van de groep ging er zienderogen op achteruit.

Achterstallige lonen betaald

Steven De Groot, de huidige trainer, kreeg alles op sportief vlak vrij snel op de rails. Hij liet Rupel Boom realistischer ­voetballen en zette degelijke resultaten neer. Maar dan ­begonnen de problemen naast het veld. De Spaanse geld­schieters hadden na een half jaar door dat ze zich zwaar hadden miskeken op hun ­Belgisch project en draaiden doodleuk de geldkraan dicht. De spelers zijn al drie maanden niet meer betaald. Rising ­Phoenix hoopte aanvankelijk nog alle centen te recupereren, maar heeft uiteindelijk moeten inbinden. De nieuwe Amerikaanse investeerders ­nemen gewoon de lopende schulden over. Om aan te tonen dat het hen menens is, werden de ­achterstallige lonen meteen ­betaald. Zij willen namelijk dat de spelers zaterdag met een fris hoofd aan de aftrap komen van het levensbelangrijke duel op La Louvière. Wint Rupel Boom die wedstrijd, dan is het ­behoud een feit. Anders ­wachten de Steenbakkers nog barrages of moet de club hopen dat Moeskroen ook voor het BAS geen licentie krijgt.

Daar is Louis De Vries weer. De ex-makelaar zal niet mee in het bestuur zetelen, maar hij was wel de tussenpersoon die de nieuwe Amerikaanse investeerders in contact bracht met Rupel Boom.  ©  BELGA

Louis De Vries

Wie de Amerikaanse geldschieter is, is nog een groot vraagteken. Het was ­ex-makelaar Louis De Vries die hen met Rupel Boom in contact bracht. De Vries, die vroeger onder meer bij Antwerp, ­Germinal Beerschot en Lokeren actief was, zal niet mee in het bestuur zetelen. De Amerikanen gaan - in tegenstelling tot Rising Phoenix - wel de ­Belgische kaart trekken voor de dagelijkse werking.

LEES OOK. Uncle Sam dringt ons voetbal binnen: Amerikaanse investeerders namen al vier profclubs over

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen