Illustratiefoto
Volledig scherm
Illustratiefoto © ANP XTRA

Aantal personen met enkelband blijft stijgen in Vlaanderen

Het aantal personen onder elektronisch toezicht blijft stijgen. In de loop van 2021 werden 4.374 nieuwe personen onder elektronisch toezicht geplaatst in de Vlaamse Gemeenschap: zij kregen een enkelband, waardoor ze zich slechts beperkt konden verplaatsen. Dat waren  er 173 meer dan in 2020. Dat meldt Statistiek Vlaanderen donderdag, op basis het jaarverslag van de Vlaamse en Brusselse justitiehuizen.

  1. Volksgezondheid opent onderzoek naar gezichtszonnecrèmes: “Bijna een op de twee biedt niet de beloofde bescherming”
    PREMIUM
    10

    Volksge­zond­heid opent onderzoek naar gezichts­zon­ne­crè­mes: “Bijna een op de twee biedt niet de beloofde bescher­ming”

    Zes op de veertien geteste crèmes – die populair zijn bij Belgen – bieden niet de bescherming die wordt beloofd, dat blijkt uit een onderzoek van Testaankoop. Over welke zonnecrèmes gaat het? Hoe komt het dat je die nog steeds kan kopen bij de apotheek of drogist? En moet je je zorgen maken over de beschermingsfactor van jouw zonnecrème? HLN-consumentenexperte Safia Yachou zocht het uit.
  2. KIJK. Melissa Depraetere (Vooruit) op haar eerste 1 mei-viering als voorzitter: “Verre van mijn grote droom om met N-VA samen te werken, maar ben realistisch”

    KIJK. Melissa Depraetere (Vooruit) op haar eerste 1 mei-vie­ring als voorzitter: “Verre van mijn grote droom om met N-VA samen te werken, maar ben realis­tisch”

    Op 1 mei, oftwel de dag van de arbeid, zet elke politieker z’n beste beentje voor. Nu 1 mei dit jaar in het midden van de kiescampagne valt, worden er nog meer beloftes gedaan dan andere jaren. Wij volgden met VTM NIEUWS Vooruit-voorzitster Melissa Depraetere. Bij haar eerste stop in Bredene wordt ze heel hartelijk ontvangen. Daar heeft Vooruit dan ook een absolute meerderheid. Daarna vertrekt ze naar Oostende voor de grote 1-mei stoet. Ze neemt er een duidelijk standpunt in op het vlak van pensioenen: “Wie op zijn 18 jaar is beginnen met werken, moet op zijn 60ste kunnen stoppen met een volwaardig pensioen.”
  1. Geweld, afpersing, tonnen coke en kogels. En toch glimlachen mensen oprecht bij de naam Aquino
    PREMIUM
    Maasmechelen

    Geweld, afpersing, tonnen coke en kogels. En toch glimlachen mensen oprecht bij de naam Aquino

    “Ik zat al tien jaar. De cel hoeft niet meer voor mij.” Woorden van Lucio Aquino (58) uit 2014 die twee jaar geleden weinig profetisch bleken toen hij opgepakt werd in een groot drugsdossier. En zo rolde een inmiddels beruchte familienaam opnieuw van de persen. Terwijl het net over en out leek voor de Calabrese clan, die lange tijd een Maaslandse versie van de Sopranos leek te schrijven. Maar laat de naam Aquino vandaag in Oost-Limburg vallen, en de mensen zullen nog altijd knikken. Vaak zelfs met een brede glimlach.
  2. POLITIEKE ANALYSE. “Waarom Conner Rousseau vooral enthousiaste senioren opzoekt”
    PREMIUM
    16

    POLITIEKE ANALYSE. “Waarom Conner Rousseau vooral enthousias­te senioren opzoekt”

    Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: waarom Conner Rousseau dezer dagen optrekt met zilvergrijze socialistische militanten en niet met jonge kiezers. “Het publiek dat u ademloos naar hem ziet luisteren, is helemaal niet het doelpubliek. Het doel zijn de camera’s en journalisten die als rondreizende handelaars in nieuws en beeld met de karavaan meereizen.”