© Disney

“Beauty and the Beast” in Rusland verboden voor kinderen wegens “homopropaganda”

Russische kinderen zullen in de bioscoop niet naar de nieuwe Disneyfilm “Beauty and the Beast” kunnen gaan kijken. Dat melden de Russische media dinsdag. De film krijgt een 16 plus-label nadat een conservatief parlementslid de “homopropaganda” in de prent aangeklaagde.

adm

De film “Beauty and the Beast”, met Emma Watson en Dan Stevens in de hoofdrollen, zal volgende week in Rusland uitkomen. Regisseur Bill Condon verkondigde eerder al dat in de film “het eerste exclusieve gay-moment in de geschiedenis van Disney te zien zal zijn”. Hoewel die uitspraak geminimaliseerd wordt door critici die de film al gezien hebben, had het Russische conservatieve parlementslid Vitali Milonov daarop gevraagd om de film te verbieden.

Het ministerie van Cultuur is nu gedeeltelijk op dat verzoek ingegaan, zo meldt het door de overheid gecontroleerde nieuwsagentschap Ria Novosti. Er komt geen volledige ban, maar de film zal wel verboden worden voor kinderen die jonger zijn dan zestien. Daarmee wordt dus wel de voornaamste doelgroep van de film getroffen.

Sinds 2013 zijn positieve uitlatingen over homoseksualiteit in Rusland verboden in het bijzijn van minderjarigen.

Definitieve trailer van 'Beauty and The Beast' met Emma Watson is er

Disney heeft de definitieve trailer vrijgegeven van de remake van 'Beauty and The Beast' met in de hoofdrol niemand minder dan Emma Watson. Voor het eerst maken we kennis met zowat alle personages, want naast Watson die Belle speelt, maken ook Dan Stevens, Ewan McGregor, Emma Thompson en Ian McKellen deel uit van de cast. Voor wie niet met het verhaal van de eerste animatiefilm uit 1991 vertrouwd is, wordt nu ook al een tipje van de sluier opgelicht. Bovendien hoor je voor het eerst een fragment van de soundtrack, een duet van Ariana Grande met John Legend. De film wordt rond 29 maart in de Belgische cinemazalen verwacht.

‘Beauty and the Beast’ introduceert voor het eerst een homoseksueel Disney-personage

© Instagram

Voor het eerst in de geschiedenis pakt de Amerikaanse filmstudio Walt Disney Pictures uit met een homoseksueel personage. Dat in de remake van de klassieker ‘Beauty and the Beast’ met Emma Watson en Dan Stevens in de hoofdrol.

In het homomagazine Attitude verklapte regisseur Bill Condon dat het personage Le Fou - gespeeld door acteur Josh Gad (36) - openlijk homoseksuele gevoelens zal koesteren. Hij wordt verliefd op zijn vriend, de knappe en sterke Gaston.

“De ene dag wil hij Gaston zijn, de andere dag wil hij Gaston kussen”, zegt regisseur Condon. “Hij is verward. Le Fou beseft ineens dat hij die gevoelens heeft. Acteur Josh Gad heeft het personage echt subtiel neergezet.”

Metafoor voor aids

In hetzelfde interview vertelde Condon dat de film eigenlijk ook een metafoor voor aids is. Tekstschrijver Howard Ashman had net ontdekt dat hij aids had toen hij begin jaren 90 gecontacteerd werd door Disney.

“Hij was vervloekt en de vloek bracht verdriet voor iedereen die hij lief had. Maar misschien was een mirakel mogelijk en kon de vloek opgegeven worden”, aldus Condon.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer