Aantal gevallen hepatitis bij kinderen in Europa blijft toenemen

 ©  Getty Images/iStockphoto

Het aantal gevallen van de acute hepatitis van onbekende oorsprong bij kinderen blijft verder toenemen in Europa. Er is nu sprake van 55 bevestigde gevallen in landen van de Europese Unie en Noorwegen, zo meldt het Europees Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) donderdag.

Bron: BELGA

De 55 bevestigde gevallen doen zich voor in 12 landen van de Europees Economische Ruimte. Het gaat onder meer om België, waar vorige week het eerste geval van de hepatitis van onbekende oorsprong werd ontdekt. Daarnaast zijn er ook bevestigde gevallen in Oostenrijk, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Roemenië en Spanje. 

Eerder werden ook al 111 gevallen in het Verenigd Koninkrijk gemeld. Volgens ECDC zijn er ook nog eens 12 gevallen gemeld in de VS, 12 in Israël en 1 in Japan. 

De meeste patiënten konden herstellen, maar in enkele gevallen was er sprake van een acuut leverfalen waarbij een leverstransplantatie vereist was, en een kind is overleden.

ECDC-directeur Andrea Ammon had dinsdag meegedeeld dat de oorzaak van de acute leverziekte bij kinderen nog steeds niet bekend is.  Als potentiële boosdoener wordt vooral in de richting van een adenovirus gekeken.

LEES OOK. “Let op voor gele kleur” en “artsen moeten nieuwe gevallen rapporteren”: dit weten we al over de ‘mysterieuze hepatitis’ bij kinderen (+)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen